Onze mondkapjes

Momenteel zoeken veel mensen naar herbruikbare mondkapjes. Omdat mijn vrouw en ik onze draagdoekwebshop. (www.draagkrachtigshop.nl) aan het afbouwen zijn hebben we besloten een deel van onze voorraad draagdoeken in te zetten voor het maken van mondkapjes. Draagdoekstof is een stevige stof waar geen hoestdruppels doorheen komen. De binnenkant en strikbanden van de kapjes maken we van een wat lichtere katoenen lakenstof, zodat er nog vrij geademd kan worden. 

Onze mondkapjes zijn gemaakt van 100% katoen, en kunnen dus heet gewassen worden. Op 60 graden wassen met veel zeep is al afdoende voor gewoon gebruik buitenshuis, maar als u in de buurt komt van mensen uit de risico groep is heter wassen beter. We wassen en strijken de mondkapjes voor ze verzonden worden.

We adviseren de mondkapjes te wassen en strijken voor elk gebruik. Mits goed beschermd kunt u het mondkapje ook een paar dagen laten liggen. Na 72 uur zou het virus niet mee actief moeten zijn.

Onze mondkapjes hebben strikbanden. Hiermee kan het mondkapje steviger om het gezicht worden gebonden, en wordt de vorm van het gezicht beter gevolgd. Wij vermoeden dat hiermee beter wordt beschermd tegen verspreiding van het corona virus. Bovendien mag elastiek niet heet gewassen worden.

We maken 2 modellen mondkapjes: 
1.Een voorgevormd neus-mondmasker, naar het model van het Belgische Berrefonds (https://www.berrefonds.be/downloads). Dit masker sluit precies aan, maar heeft geen ruimte voor een extra filter. 
2. Een rechthoekig model met plooien, gebaseerd op het chirurgisch mondmasker. Hierin kunt u een extra filter stoppen, dat makkelijk te knippen is van stofzuigerzakken. (HEPA). 

De mondkapjes kosten 7,50 Euro per stuk, inclusief verzending binnen Nederland. Email ons voor informatie en bestellingen op maak@teletouch.nl 

Mondkapjes beschermen niet tegen het virus dat COVID-19 veroorzaakt, maar zorgen er voor dat u zelf geen virus kunt verspreiden. (Een virusdrager hoeft zelf geen ziekteverschijnselen te hebben om anderen toch te kunnen besmetten.) 

UPDATE 7 mei: We kunnen ook kleinere versies voor kinderen maken! 

UPDATE 30 mei: Het voorgevormde mondkapje is nu ook uitvoerbaar met klitteband sluiting ipv strikbanden.