Onze mondkapjes

Momenteel zoeken veel mensen naar herbruikbare mondkapjes. Omdat mijn vrouw en ik onze draagdoekwebshop. (www.draagkrachtigshop.nl) aan het afbouwen zijn hebben we besloten een deel van onze voorraad draagdoeken in te zetten voor het maken van mondkapjes. Draagdoekstof is een stevige stof waar geen hoestdruppels doorheen komen. De binnenkant en strikbanden van de kapjes maken we van een wat lichtere katoenen lakenstof, zodat er nog vrij geademd kan worden. 

We adviseren de mondkapjes te wassen en strijken voor elk gebruik. Mits goed beschermd kunt u het mondkapje ook een paar dagen laten liggen. Na 72 uur zou het virus niet mee actief moeten zijn.

We maken mondkapjes met elastiekjes en met strikbanden.

De elastiekjes zitten nog los, zodat je ze zelf op de juiste lengte kunt vastknopen. Naar keuze kun je ze vastknopen voor achter je oren of om je hoofd, als je de elastiekjes achter je orden vervelend vindt. De mondkapjes met elastiek kunnen op 40 graden worden gewassen

Onze mondkapjes met strikbanden kunnen wat steviger om het gezicht worden gebonden, en de vorm van het gezicht wordt daarom beter gevolgd. Wij vermoeden dat hiermee beter wordt beschermd tegen verspreiding van het corona virus dan met elastiekjes, maar het is wat omslachtiger met omdoen. Deze mondkapje zijn 100% katoen en kunnen dus heet gewassen worden.

We maken 2 modellen mondkapjes: 
1.Een voorgevormd neus-mondmasker, naar het model van het Belgische Berrefonds (https://www.berrefonds.be/downloads). Dit masker sluit precies aan, maar heeft geen ruimte voor een extra filter. 

2. Een rechthoekig model met plooien, gebaseerd op het chirurgisch mondmasker. Hierin kunt u een extra filter stoppen, dat makkelijk te knippen is van stofzuigerzakken. (HEPA). Na het wassen moeten de plooien er wel weer ingestreken worden.

De mondkapjes kosten 7,50 Euro per stuk, inclusief verzending binnen Nederland. Email ons voor informatie en bestellingen op maak@teletouch.nl 


Op verzoek kunnen we een mondkapje wat groter of kleiner maken.